Drink Cool Earth Lager, bestrijd klimaatverandering

Aangezien we brouwen met smaken uit de natuur, vinden we het net zo belangrijk om iets terug te geven aan de natuur. Dus toen we besloten om onze allereerste lager te brouwen, wilden we een mogelijkheid creëren om klimaatverandering te bestrijden - simpelweg door bier te drinken. De grote vraag was: hoe? Dat is toen we op een project stuitten dat heel dicht bij huis ligt. Het Nederlandse Zeegras Herstelproject. Dit project helpt bij het vergroten van de groei van de Nederlandse zeegrasvelden. We wisten dat we wilden bijdragen met een net zo verfrissend en impactvol bier als het project zelf.

1 bier = 1 Zeegrasplant

Bij elke blikje Lowlander Cool Earth Lager dat je drinkt, voegen wij een nieuwe plant toe aan het zeegrasveld. Dit betekent dat je helpt bij het verminderen van koolstof, het beschermen van zeedieren en het aanpakken van de opwarming van de aarde.

Zeegras verdwijnt overal ter wereld. Sterker nog, er gaat elke 10 seconden 40 vierkante meter zeegras verloren. Zo'n zonde, vooral omdat deze zogenaamde wonderplant koolstof 35 keer sneller vastlegt dan een tropisch regenwoud. Toen we ontdekten dat zeegras zo'n krachtige bondgenoot is in de strijd tegen klimaatverandering - het bedekt 0,1% van de oceaan wereldwijd - wisten we dat we in actie moesten komen. Door het maken van een speciaal soort bier.

Shop nu

Het Nederlandse Zeegras herstelproject

Met onze Lowlander Cool Earth Lager steunen we mariene bioloog Dr. Laura Govers en het Nederlandse Zeegras Herstelproject - midden in de Waddenzee. Onder leiding van 'Natuurmonumenten' en The Fieldwork Company zet Laura indrukwekkende stappen om de groei van het Nederlandse zeegrasveld te vergroten in samenwerking met de Universiteit van Groningen. Het doel? De populatiegrootte vergroten tot 500.000 hectare. In totaal willen we de komende 10 jaar 300 hectare weide herstellen.

VRAGEN OVER LOWLANDER COOL EARTH LAGER

Welkom in de wonderlijke wereld van botanisch gebrouwen bieren en de impact hiervan op onze planeet. We willen ons niet voordoen als klimaatexperts, aangezien we ons vooral richten op het brouwen van natuurlijk heerlijke bieren die niet alleen goed zijn voor jou maar ook nog eens goed doen voor het milieu. Heb je een vraag over onze Lowlander Cool Earth Lager of het Nederlandse zeegras-herstelproject die hieronder niet beantwoord wordt? We staan altijd klaar om met je te praten en van je te leren! Neem eenvoudig contact met ons op door ons een e-mail te sturen. Bedankt!

Inklapbare content

Waarom zou ik Lowlander Cool Earth Lager moeten proberen?

80% van het bier dat in Nederland wordt verkocht, is lager (pilsner), maar een premium, natuurlijk heerlijke EN glutenvrije lager is moeilijk te vinden. Daarom hebben we onze 4% en non-alcoholische Cool Earth Lager gelanceerd, beide gebrouwen met de verfrissende smaak van citroengras. Het was een strategische keuze om deze bieren specifiek te koppelen aan een klimaatdoelstelling. We ontdekten namelijk dat zeegras zo'n krachtige bondgenoot is in de strijd tegen klimaatverandering, toen wisten we dat we in actie moesten komen. Daarom voegen wij voor elke verkochte can Cool Earth Lager, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, een zeegrasplant toe aan de zeegrasweiden in de Waddenzee. Hierdoor is (meer) impact maken in de strijd tegen klimaatverandering zowel gemakkelijk als lekker voor jou!

Hoe weten we dat Lowlander daadwerkelijk zeegras plant voor elke verkochte Lowlander Cool Earth Lager?

Onze liefde voor planten en natuur gaat diep, dus we hebben onze toezegging aan planten en de planeet waar ze groeien concreet gemaakt door het steunen van de 1% For The Planet Foundation. Via een contract zorgt deze stichting ervoor dat 1% van onze Cool Earth Lager-omzet naar The Seagrass Foundation gaat, onze officiële partner in de strijd tegen klimaatverandering.

Waarom steunt Lowlander dit project?

We zijn toegewijd aan het nemen van verantwoordelijkheid voor de natuur, wat betekent dat we voortdurend op zoek zijn naar manieren om minder van de natuur te nemen of terug te geven aan de natuur waar dat kan. Toen we erachter kwamen dat zeegras zo'n krachtige bondgenoot is in de strijd tegen klimaatverandering, en een succesvol en groot herstelproject hier vlakbij te vinden was, maakten we een besluit. Om bier te maken. Door dit specifieke project te ondersteunen, blijven we trouw aan onze roots terwijl we de grootst mogelijke impact creëren.

Waar kan ik Lowlander Cool Earth Lager kopen en wat kost het?

Lowlander Cool Earth Lager is verkrijgbaar bij de betere bars en slijterijen in Nederland, onze webshop en bij Albert Heijn en Stach supermarkten. De aanbevolen verkoopprijs is €1,99 voor de 4% Cool Earth Lager en €1,79 voor de Non Alc. Lowlander Cool Earth Lager. Wil je jouw favoriete bar of slijterij aanbevelen? Stuur ons dan een e-mail! info@lowlander-beer.com