• Frederik

  CHIEF BOTANICAL OFFICER
  Mijn favoriete botanical is brandnetel, omdat ik scherp en (Nederlands) direct ben en graag denk dat ik een doelgericht plan heb. Maar laat de pittige steek van de brandnetel je alsjeblieft niet afschrikken, want ik heb ook een zachte kant die, over het algemeen, iedereen wil helpen om zich goed te voelen. Oh, en ik maak ook een geweldige soep.

 • Melanie

  SUPPLY CHAIN SPECIALIST

  Ik vergelijk mezelf met een artisjok (bloem). Op het eerste gezicht lijkt ik misschien een beetje gesloten en misschien een beetje stijf, maar laag voor laag zie je steeds meer. Als je een artisjok laat doorgroeien, ontwikkelt hij zich tot een prachtige bloem, die je hopelijk kan vergelijken met mijn uiteindelijke ontwikkeling bij Lowlander.

 • ROLF

  OPERATIONS LEAD

  Toen ik in de Dominicaanse Republiek woonde, werd ik meneer Chinola genoemd - omdat ik elke dag een passievrucht at, dus het is de passievrucht voor mij. Een heerlijke zoetzure vrucht met eindeloze culinaire mogelijkheden (ook in bier!) en natuurlijk een mooie klimplant met prachtige bloemen.

 • Sam

  INSIDE SALES SPECIALIST

  Sinaasappelschil zou mijn favoriete botanical zijn, voornamelijk gebruikt om de smaken van elk drankje te accentueren. Sinaasappels weerspiegelen mijn karakter; ze zijn vrolijk door hun kleur en meestal zoet, maar kunnen scherp van smaak zijn, afhankelijk van wat je ermee doet. Een sinaasappel doet me ook denken aan zomerse zonsondergangen, en wie houdt daar niet van?

 • Tom

  HORECA KEY ACCOUNT MANAGER

  Gember is de botanical waarmee ik mezelf zou vergelijken. Een ongelooflijk hippe en trendy smaak! Genoeg gezegd Haha! Een pittige botanical die voor sommige mensen een beetje te veel kan zijn. Het is echter ook een botanical die op elk moment en overal kan worden gebruikt. En vanwege de kenmerkende smaak weet je precies wat je er aan hebt.

 • Tim

  SALES AMBASSADOR DEN HAAG & ROTTERDAM

  Mijn favoriete
  botanical is de Rawit peper. De Rawit peper is een kleine peper, maar zeker niet mild. Zelf ben ik ook niet de langste, wat gelijkenissen opwekt met deze pepersoort. Deze peper is veel pittiger dan het formaat doet vermoeden. Hierdoor is de Rawit peper onmisbaar in bepaalde gerechten uit de keuken. Soms is een
  beetje peper nodig om processen te versnellen en tot een mooi resultaat te brengen.

 • Bob

  SALES AMBASSADOR NOORD HOLLAND
  Natuurlijk had je verwacht dat ik hibiscus zou kiezen. Maar als geboren en getogen inwoner van IJmuiden, moest ik kiezen voor een zeeproduct. Lamsoor is mijn favoriet. Het is zout, lichtjes pikant en heeft mooie aardse spinazie-tonen. Geweldig om mee te koken! Probeer eens een citroenrisotto met garnalen en lamsoor. Eet smakelijk!

 • Sarah

  ACCOUNT MANAGER MIDDEN NEDERLAND

  Citroen! Fris, fruitig en een echte smaakmaker. Citroen is mijn favoriete vrucht/botanical omdat het veelzijdig is in gebruik. Wat kun je niet maken met dit ingrediënt? Van citroencake, citroenkip en een citrussy biertje. Rijk aan vitamine C en het geeft je een boost. Die energieke boost breng ik graag bij klanten, met frisse groet doet altijd goed!

 • Sowady

  EXPORT SALES

  Toen ik een kind was, at ik rauwe gember en... vond het geweldig! De pittigheid bracht tranen in mijn ogen! Geen wonder dat het mijn favoriete botanical is. Tegenwoordig gebruik ik gember uitgebreid om mijn favoriete gerechten en drankjes op smaak te brengen en te kruiden. En het is ook een geweldig middel voor allerlei dingen.

 • Daniël

  SR. KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL

  Ik vergelijk mezelf graag met citrusvruchten, omdat ze verfrissend en levendig zijn. Net als citrusvruchten breng ik een sprankeling en vitaliteit in het leven. Ik kan zoet, zuur of een perfecte mix van beide zijn, afhankelijk van de situatie. Citrusvruchten roepen
  beelden op van zonnige dagen en tropische vakanties, waardoor ze instant vreugde en energie met zich meebrengen.

 • FLEUR

  MARKETING LEAD

  Salie, oh salie: je uitgesproken geur en smaak en jouw veelzijdigheid vind ik het einde. Je bent lekker met boter door de ravioli of in een salade met pompoen en linzen. Ook jouw kleur 'saliegroen' is een van mijn favoriete kleuren. We hebben nog geen Lowlander met jou erin, maar wat niet is kan nog komen, mijn heerlijke salie...

 • Martijn

  SALES AMBASSADOR AMSTERDAM

  Mijn favoriete botanical is de duindoornbes of terwijl de ''seaberry''. Deze helder geel-oranje besjes zien er niet alleen geweldig uit, ze zorgen ook nog eens voor de perfecte balans door hun zure toets. Het is niet voor niets dat de duindoornbes 'the lemon of the north' genoemd wordt. Deze botanical zit standaard in mijn Gin&tonic verwerkt!

 • Martijn

  SALES AMBASSADOR ZUID NEDERLAND

  Net als de Granny Smith appel, ben ik verfrissend en opwekkend. Je weet het wanneer je je eerste hap neemt, de Granny Smith is geen gewone appel. Het is fris en knapperig. Ik ben een enthousiast persoon en voor mij hoeft het niet altijd serieus te zijn. Ik probeer dingen zo veel mogelijk fris en levendig te houden. Je kunt deze prachtige vrucht ook gebruiken in allerlei gerechten en drankjes, waaruit blijkt hoe veelzijdig het is, iets waar ik ook naar streef.

 • Niels

  SALES AMBASSADOR NOORD & OOST NEDERLAND

  Mijn Favoriete Botanical is Gember. Sterk en uitgesproken van smaak maar ook ontzettend verfrissend. Het is een goede smaakmaker voor veel gerechten en dranken en daardoor is het erg veelzijdig. Daarnaast heeft het ook nog een gezonde en helende werking op het lichaam!

 • FEMKE

  INTERN SUPPLY CHAIN
  Mijn favoriete botanical? Dat moet kaneel zijn! Ik doe het overal doorheen: van mijn havermout bij het ontbijt tot mijn curry bij het diner. De rijke, warme smaak en de heerlijke geur maken het onmiskenbaar. Net als kaneel houd ik van warmte en gezelligheid, en ik geloof dat het toevoegen van een vleugje kaneel alles net een beetje smaakvoller maakt.

 • AMY

  INTERN SALES & EVENT

  Mijn favoriete botanical is toch echt vlierbloesem. Vlierbloesem begint rond mei met groeien en doet mij daarom denken aan mijn favoriete seizoen: de zomer! Het geeft een heerlijke en frisse touch aan elk drankje, of het nu in limonade, een cocktail of zelfs in bier zit.

 • Joris

  INTERN RETAIL

  Mijn favoriete botanical is de citroen, omdat citroenen mij doen denken aan zonnige mediterraanse zomerdagen. De frisheid vind ik de perfecte toevoeging voor elk zomers drankje of gerecht en roept voor mij echt mijn favoriete tijd van het jaar op. Daarnaast zijn citroenen een bron van vitamine C en daarom ook nog supergezond!

 • SANDER

  SALES AMBASSADOR AMSTERDAM, HAARLEM & STRAND

  Lavendel vind ik de mooiste botanical die er is. Het doet me denken aan de tijd dat we een huisje hadden in de Provence. De Franse markten, de mooiste producten en dus vooral de geur en kleur van de herkenbare lavendel, brengen me terug naar die tijd.

 • TIM

  FINANCE SPECIALIST

  Als ik denk aan een favoriete botanical gaan mijn gedachten meteen naar de frisse limoen. De citrusvrucht heeft een zuurtje wat eigenlijk altijd wel wat toevoegt en soms ook een compleet andere draai aan een gerecht of drankje kan geven. Denk aan bruiswater: een partje limoen erbij en het is direct alles behalve saai.