De oprichter aan het woord

'Tijdens mijn werk in een gin distilleerderij in het Verenigd Koninkrijk werd ik verliefd op het gebruik van botanicals bij het distilleerproces en de fascinerende wereld van cocktails. Omdat ik eigenlijk met bier ben opgegroeid in Nederland, was het voor mij vanzelfsprekend om me af te vragen wat er zou gebeuren als je in plaats daarvan met deze botanicals zou gaan brouwen. Ik was benieuwd wat voor karakter deze kruiden, specerijen en fruit aan bier konden geven.

Tot mijn verbazing ontdekte ik dat Nederland eigenlijk een zeer intrigerende geschiedenis heeft als het gaat om het brouwen met botanicals. Naarmate Nederlandse ontdekkingsreizigers de wereld rondreisden, keerden ze terug naar huis met vrachten vol kostbare kruiden en exotische specerijen, die al snel hun weg vonden naar Nederlands bier.

En zo ontstond het idee voor Lowlander Bieren

Het is ons fundamentele geloof dat een beetje Nederlandse vindingrijkheid gecombineerd met de kracht van de natuur onbeperkte mogelijkheden creëert. In de afgelopen 7 jaar heeft dit geloof ons in staat gesteld om succesvol te zijn in het brouwen met botanicals en zo de toekomst van bier te verbreden. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat we nooit de schoonheid en voordelen van de natuur als vanzelfsprekend mogen beschouwen en vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen richting de natuur. Daarom dagen we onszelf uit om bieren te brouwen die minder vragen van de natuur en tegelijkertijd teruggeven aan de natuur. Ik nodig je uit om onze reis te volgen, proost!'

Frederik Kampman

Chief Botanical Officer