Lowlander Gin: ‘s werelds eerste natuurpositieve gin

Hier in de Lage Landen staan we bekend om onze vindingrijkheid - vooral als het gaat om de natuurlijke wereld. Dat is wat onze landbouw zo succesvol heeft gemaakt in het doen van meer met minder. Dezelfde vindingrijkheid inspireerde ons om een gin te destilleren die de gebruikelijke koolstofuitstoot vermindert - bijvoorbeeld door onze botanicals te verkrijgen van lokale, volledig geautomatiseerde verticale boerderijen, en door gebruik te maken van onze papieren fles die slechts 20% van het gewicht van glas is en ook nog eens 100% recyclebaar. Lowlander Gin is zacht en fris, met geurige tonen van limoenblad, kruidige spar en rozemarijn, de aardse pittigheid van kardemomblad en een onmiskenbare ‘kick’. En je kunt ervan genieten in de wetenschap dat het niet alleen goed smaakt, maar ook goed is. Omdat elke fles Lowlander Gin bijdraagt aan het planten van inheemse bomen, wat er vervolgens voor zorgt dat er meer koolstof geabsorbeerd wordt en de biodiversiteit bevordert, hier in ons eigen thuisland van gin. Dus het is niet zomaar vindingrijk, het is gin-iaal.

Shop nu
 • Lowlander Gin is gemaakt met verse (niet gedroogde), lokale en circulaire botanicals afkomstig van zero-waste stadslandbouw. De limoen- en kardemombladeren zijn afkomstig van Koppert Cress, producent van plant-ingrediënten voor chefs. De sparrennaalden zijn afkomstig van afgedankte kerstbomen. De rozemarijn komt van de zero-waste vertical farm Growy Amsterdam en de citrusvruchten zijn overgebleven afval van bars en restaurants, in samenwerking met PeelPioneers. Deze circulaire botanicals worden gedistilleerd in biologische tarwe-alcohol en gebotteld in een innovatieve kartonnen fles, gemaakt van 94% gerecycled materiaal.

 • De lichtgewicht fles van onze Lowlander gin zelf is 100% recyclebaar en heeft een koolstofvoetafdruk die zes keer lager is dan een glazen fles. Voor elke kilogram CO2-uitstoot verwijderen we 2 kilogram atmosferische CO2 door donaties aan Trees for All. Als partners van deze non-profitorganisatie ondersteunen we het planten van bomen in de Boliviaanse laaglanden om de CO2-uitstoot te compenseren. Evenals het planten van inheemse bomen in Het Groene Woud, Brabant om de lokale biodiversiteit te verbeteren.

 • 1. DRUK OM TE OPENEN

 • 2. VERWIJDER DE KARTONNEN VERPAKKING

 • 3. RECYCLE APART VAN ELKAAR

 • Is de fles van Lowlander Gin 100% recyclebaar?

  Ja, wanneer de kartonnen buitenkant wordt gescheiden van de binnenbekleding, is de fles van Lowlander Gin 100% recyclebaar. De buitenkant is gemaakt van 94% gerecycled papier en kan gemakkelijk worden gerecycled via papier/karton recycling. Vanwege de beperkte hoeveelheid aluminium die wordt gebruikt, kan de binnenbekleding ook worden gerecycled met gemengde kunststoffen (in sommige landen kan de bekleding bij het restafval worden gedaan).

  Welke materialen worden gebruikt om de binnenbekleding te produceren?

  De binnenbekleding is gemaakt van polypropyleen (PP) met sporen van aluminium. Momenteel zijn meerdere distributeurs en plastic recyclers bezig met onderzoek om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid aluminium de recycleerbaarheid van het product niet beïnvloedt. Dit betekent dat ook de binnenbekleding kan worden gerecycled, samen met gemengde kunststoffen of, in sommige landen, via het restafval.

  Waarom is de koolstofvoetafdruk van de papieren fles van Lowlander Gin lager dan die van gewone glazen flessen?

  Ondanks dat glazen flessen recyclebaar zijn, hebben ze een enorme impact op het milieu vanwege hun gewicht. Vanwege de lichte papieren fles is de koolstofvoetafdruk van de Lowlander Gin-fles 85% lager dan die van gewone glazen flessen. Daarnaast is de water footprint minstens 4 keer lager dan die van glas. En voor de uitstoot die we nog niet kunnen vermijden, compenseren we deze via onze partner Trees for All, die duurzame bosbouwprojecten ondersteunt in de Lage Landen en daarbuiten voor een gezonder klimaat.