HET IS ECHT WAAR: HEMA EN LOWLANDER INTRODUCEREN TOMPOUCE ALE

HET IS ECHT WAAR: HEMA EN LOWLANDER INTRODUCEREN TOMPOUCE ALE

Persbericht, april 2021 - HEMA brengt samen met botanische brouwer Lowlander een Tompouce Ale uit - en het is alles wat je ooit hebt gewenst. Het milkshake-achtige blonde bier (5%) is gebrouwen met vanille en framboos. Zacht en delicaat met een gelaagde zoetheid en een fruitige afdronk. Precies dat extraatje bekend van het bekende gebakje, gevangen in een blikje. De limited edition Tompouce Ale is vanaf 21 april verkrijgbaar via de Lowlander webshop, HEMA webshop en HEMA winkels.
HEMA en botanisch brouwer Lowlander hebben voor het eerst hun krachten gebundeld. De twee merken, beide typisch voor het 'Lage Land', vonden elkaar in hun gedeelde waarden: optimisme, dapperheid en het streven om het leven leuker te maken. Het idee om van twee typisch Nederlandse producten een compleet nieuwe beleving te maken ontstond al snel. Het resultaat? Een onderscheidend, natuurlijk lekker bier geïnspireerd op de HEMA tompouce. Toen beide merken op 1 april de eerste aankondiging van de Tompouce Ale op social media deelden, kwamen er duizenden positieve reacties binnen. Wat een grap leek, ligt nu daadwerkelijk in de schappen.

David Cooke, Unit Director Food bij HEMA, vertelt enthousiast: "Velen van ons houden van tompoucen en bier. Tijdens de lockdown hebben we onszelf uitgedaagd om die twee te combineren. Na vele pogingen om het perfecte recept te vinden, kunnen we met trots zeggen dat we in samenwerking met botanische brouwer Lowlander een exclusieve Tompouce Ale hebben gecreëerd. We zijn erin geslaagd om de zoete, vanille en romige tonen van onze beroemde HEMA tompouce te vangen en te combineren met een milkshake-achtig blond bier, zonder de belangrijkste kenmerken van het bier zelf te verliezen. Een licht, verfrissend bier en een Nederlandse droom die uitkomt. Proost!"

De meeste mensen kennen de klassieke smaak van de HEMA tompouce wel, dus Lowlander heeft hard gewerkt om de smaak van nostalgie in een blikje te brengen. En dat is gelukt. Naarmate de botanische brouwer verse kruiden, specerijen en vruchten toevoegt aan het brouwproces ontstaan de meest opmerkelijke smaakuitbarstingen. De toevoeging van framboos geeft het bier een vleugje subtiele zoetheid. De vanille draagt bij tot de zachte en romige afdronk. De perfecte manier om van een tompouce te genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe je hem moet eten. De Tompouce Ale is een limited edition, dus wacht niet te lang met bestellen - zeker niet als je er ook op Koningsdag van wilt genieten!

Geïnteresseerd in onze IPA's? Bekijk en bestel ze in onze webshop.
Terug