Lowlander viert de natuur, natuurlijk.

We brouwen met planten - of kruiden, specerijen en fruit - om natuurlijk heerlijke drankjes te maken. En we willen er zeker van zijn dat we dit doen op een manier die verantwoordelijkheid neemt voor de natuurlijke wereld vandaag, maar ook voor de generaties die nog komen.

Daarom nemen we stap voor stap actie om als bedrijf minder schade aan te richten en om terug te geven aan de natuur naarmate we groeien. We willen laten zien dat we samen impact kunnen creëren, simpelweg door te doen waar we van houden - bier drinken.

 • Trots klimaatneutraal

  We zijn in 2022 klimaatneutraal geworden - een zeer trotse mijlpaal - bereikt door onze uitstoot te berekenen met Carbon Architecture en te compenseren met Trees For All.

  Maar dit wil niet zeggen dat we nu tevreden achterover gaan leunen. Dit is slechts een stap en er is nog veel te verbeteren. Verantwoordelijk zijn is een reis die ons naar een plek brengt waar we meer aan de natuur teruggeven dan we nemen.

  Lees meer over hoe we koolstofneutraal zijn en hoe we de koolstof compenseren hier:

  LEES MEER IN ONS IMPACT RAPPORT 
 • 1% voor de planeet

  Als leden van het ‘1% for the Planet’ initiatief geven we 1% van alles wat we verkopen aan milieu-initiatieven.

  We doen dit omdat de omvang van de klimaat- en natuurrampen enorm is, maar momenteel gaat wereldwijd slechts 3% van de filantropische giften naar het milieu. De non-profitorganisatie heeft als missie om dit te veranderen door investeringen en goeddoeners samen te brengen om milieu-initiatieven te versnellen.

  Het is een wereldwijde beweging gebouwd op het idee dat we samen meer kunnen doen dan alleen. Tot op heden hebben leden van ‘1% for the Planet’ meer dan $435 miljoen geïnvesteerd in oplossingen voor milieu non-profitorganisaties via het wereldwijde netwerk.

Wat we tot nu toe hebben gedaan

Bij Lowlander zijn we toegewijd aan het opbouwen van een bedrijf waar we trots op zijn. Een bedrijf dat verantwoordelijkheid neemt, teruggeeft en open en transparant is tijdens de reis. Swipe door de tijdlijn hieronder om onze reis tot nu toe te zien en klik op de polaroids om meer te lezen.

 • 2016

  Januari

  - Het inschenken van de eerste Lowlander

  - Gebruikmaken van de reservecapaciteit in de sector

 • 2018

  Februari

  Introductie van recyclebare blikken

 • 2019

  Januari

  Brouwen van bier met afgedankte kerstbomen

  Mei

  Brouwen met teruggewonnen citrusschillen

  December

  Overschakeling van plastic naar statiegeld fusten

 • 2020

  Maart

  Introductie van plantbare visitekaartjes

  Juli

  Deelname The Pollinators

  September

  Ondersteuning van de groei van zeegrasvelden

  Lees meer +

  Oktober

  Aansluiting 1% For The Planet

  December

  Opeten van onze kerstbomen

 • 2021

  Februari

  Overschakeling van wegwerppallets naar recyclebare pallets

  Juni

  - Campagne voor subsidie op Cool Earth Lager

  - Overtollige I.P.A. veranderen in I.P.A. Re-Genever

  Lees meer +

  September

  Bier brouwen van afwijkende, afgedankte pompoenen

 • 2022

  Januari

  - Tree-cycling punten voor ons bier
  - Samenwerking met Trees For All om onze uitstoot te compenseren.

  Februari

  Lancering Love Ale om ijsberen te redden

  Lees meer +

  Maart

  Invoering van elektrische fietsen en auto's

  April

  - Gebruik van teruggewonnen sinaasappelen in Tompouce IPA
  - Campagne op Earth Day

  Mei

  Lancering van 's werelds eerste Natuur Positieve Gin

  September

  Pompoenen redden met Pompkin Weizen

  Oktober

  Launch cookbook inspiration

  November

  Levenscyclusanalyse afgerond

  December

  Trots om klimaatneutraal te zijn

 • 2023

  January

  Lancering van ons Impact Report

  Lees rapport 
1 van 7
 • In plaats van eindeloos te putten uit onze planeet, kiezen wij ervoor om zo min mogelijk materialen te gebruiken en zo min mogelijk afval te produceren. We verminderen wat we nodig hebben en recyclen of hergebruiken wat eerder is gebruikt, zoals het hergebruiken van overgebleven sinaasappelschillen uit bars en restaurants en het brouwen met sparrennaalden van weggegooide kerstbomen.

 • Naarmate de klimaat- en biodiversiteitscrises intensiveren, wordt de noodzaak voor financiering van ingenieuze oplossingen ook steeds urgenter. We willen helpen om de planeet te herstellen en als leden van 1% for the Planet geven we terug aan natuurlijke doelen die ons na aan het hart liggen. Op die manier kunnen we een reeks initiatieven ondersteunen die strijden tegen klimaatverandering en de bescherming van de biodiversiteit en wilde dieren.

Trees for all

We werken samen met Trees For All om alle koolstofemissies die worden gegenereerd bij de productie van onze botanische dranken te compenseren. In 2022 werden onze CO2-emissies gecompenseerd door een agroforestry-project, waarbij bomen werden geplant om boerderijen in de laaglanden van Bolivia te verrijken. De gekozen soorten zijn inheems en bestand tegen de verwachte effecten van klimaatverandering, waardoor de koolstofopslag wordt verhoogd. Bovendien wordt het inkomen gegenereerd uit koolstofkredieten, gebruikt om boeren op te leiden in duurzaam landbeheer, wat bijdraagt ​​aan betere sociaaleconomische omstandigheden voor hen en hun gezinnen.

Lees meer

Project oranje olifant

Hoe stop je een hongerige olifant? Met een sinaasappel - ze houden niet van citrus. Terwijl je geniet van onze Non-Alc I.P.A., ondersteun je Project Oranje Olifant dat helpt bij de aankoop van meer sinaasappel planten voor boeren op het platteland van Sri Lanka. Deze sinaasappelbomen bieden gewassen een natuurlijk verdedigingssysteem die voorkomen dat olifanten boerderijen plunderen en de kans op conflicten tussen boeren en olifanten vermindert. Bovendien leveren de sinaasappels een duurzaam aanvullend inkomen voor de boeren. Een win-winsituatie gebaseerd op natuurlijke principes.

Lees meer

WWF

Een zeeschildpad kan het verschil niet zien tussen een drijvende plastic zak en een kwal; zijn natuurlijke voedsel. Daarom wil het WWF de oceanen schoonmaken. Dat willen wij ook, en jij kunt daarbij helpen. Door te kiezen voor een Tropical Ale of Non-Alc Tropical Ale draag je bij aan de inspanningen van het WWF om de Koraaldriehoek te beschermen; het gebied met de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld, want als we nu niet ingrijpen, kan dit vitale koraal binnen 30 jaar verdwenen zijn. Nog schokkender is dat de hoeveelheid plastic in de oceaan naar verwachting zal verviervoudigen tegen 2050. Daarom lobbyt het WWF bij regeringen voor een wereldwijd beleid inzake plastic, en werkt het rechtstreeks met gemeenschappen en scholen om vervuiling te voorkomen.

Lees meer

The pollinators

Een toost op de bijen, vlinders en alle andere essentiële bestuivers die helpen om de natuur gezond te houden. Omdat onze Biologische Citrus Blonde en Non-Alc Citrus Blonde gebrouwen is met citroenschil en bloemenhoning, hebben we ons ten doel gesteld om The Pollinators te ondersteunen: een samenwerking die zich inzet voor het welzijn van bestuivers en het verhogen van de biodiversiteit. Onze donaties financieren de aankoop van inheemse zaden die worden verspreid bij Voedselbanken voor bijen in heel Nederland. Elk jaar zaaien tienduizenden mensen door het hele land op 22 april ter gelegenheid van Earth Day en om extra aandacht te besteden aan bestuivers. Samen kunnen we meer bereiken dan alleen, ontdek hoe jij kunt meedoen.

Lees meer

Het zeegras-herstel project

Toen we ontdekten dat zeegras zo'n krachtige natuurlijke bondgenoot is tegen klimaatverandering, (het kan koolstof 35 keer sneller vasthouden dan een tropisch regenwoud) hebben we ons toegelegd om het Seagrass Recovery Project in de Waddenzee te ondersteunen. Voor elke verkochte blik Cool Earth Lager voegen we een plant toe aan het zeegrasveld. Tussen 2018 en 2020 zag het project het aantal planten toenemen tot 100.000 planten. Dit aantal verdubbelde opnieuw in 2021 tot 200.000 planten. Een belangrijke prestatie en elke keer dat je een Cool Earth Lager drinkt, draag je bij aan deze inspanningen.

Lees meer

AMAZOONICO

AmaZOOnico zorgt voor wilde dieren die slachtoffer zijn geworden van illegale handel, voor hun rehabilitatie en terugplaatsing in hun natuurlijke habitat. De ultieme match met onze IPA-aap dus: lang geleden werden apen geaccepteerd als betaling van barrekeningen in Amsterdam. Tijd voor een comeback! Van onze donatie van 1% voor de Planeet steunen we AmaZOOnico om te helpen met hun Spider Monkey-project. Na jaren van rehabilitatie hebben ze dan ook onlangs een jonge groep Spider Monkeys vrijgelaten in hun Amazone thuis. Cheers op de apen!

Lees meer