FLAMMKUCHEN MET VERSE VIJGEN, ZOUTE FETA EN GEROOSTERDE POMPOENPITTEN.
Dun en knapperig deeg, zoete pompoenpuree, sappige vijgen, zoute feta en een beetje geduld is alles wat nodig is. Oké, en het openen van een fles Pumpkin Weizen.
Begin met het maken van de pompoenpuree: rooster de hele pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, totdat de pompoen gemakkelijk met een mes kan worden doorboord.
Laat de oven aan en laat de pompoen afkoelen tot je hem veilig doormidden kunt snijden.
Verwijder de pitten om opzij te zetten en schep het vruchtvlees in een keukenmachine.
Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper, verwerk een minuut tot een gladde massa.
Meng de zaden met wat olie, zout en peper en rooster ze 10-15 minuten tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Laat ook hier de oven aan.
Neem 2 vellen Flammkuchen deeg en verdeel er pompoenpuree over, laat rondom een rand van 2 cm over. Vouw de randen om en bestrijk ze met een beetje olie.
Bak de flammkuchen 12-15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze knapperig zijn.
Beleg de flammkuchen met verse vijgen, feta en rucola.
Werk af met een drupje extra vierge olijfolie en nog wat zwarte peper.
Serveer met Lowlander Pumpkin Weizen.
TIP: dit is ook een perfect restjesrecept; pureer de geroosterde pompoen van gisteren, voeg ui, champignons, courgette of andere groenten toe en bak tot ze knapperig en goudbruin zijn.
PUMPKIN WEIZEN
Botanisch gebrouwen Pumpkin Weizen (5%) met pompoen & kruidige sinaasappel. Zacht & vol citrustonen met een verwarmende, aardse afdronk.
Soort: weizenbier / seizoensbier
Serveer met nootachtige, geroosterde smaken. Complementeert subtiel zoete wortelgroenten.
Normale prijs
€32,28
Normale prijsAanbiedingsprijs
€32,28
Eenheidsprijs/ per
Aanbieding
BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.