POMPOENCHEESECAKE MET ITALIAANSE MERINGUE & SINAASAPPELSCHIL

POMPOENCHEESECAKE MET ITALIAANSE MERINGUE & SINAASAPPELSCHIL

Bier en bakken? Ja, graag! Als je ooit behoefte hebt aan een zoete traktatie op een zondagmiddag of een kleurrijk dessert om direct na het diner te serveren, houd dan zeker deze pompoencheesecake in gedachten: een onverwachte samenkomst van zoete, warme en pittige smaken, allemaal verpakt in een taart die onze Pumpkin Weizen perfect aanvult.
Terug

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eieren
  • 200 gr roomkaas
  • vijfkruidenpoeder
  • 600 gr Bastogne koekjes (of een ander koekje)
  • 300 gr boter, gesmolten
  • 60 ml water
  • 230 gr suiker
  • eiwit van 3 eieren
  • een snuifje zout
  • 1 sinaasappel
  • Olijfolie
  • Optioneel: gedroogde sinaasappelschijfjes om te versieren

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Breng een grote pan water aan de kook. Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk en dompel het voorzichtig onder in het kokende water. Kook het blik 90 minuten en zet het opzij om af te koelen.
  3. Schil ondertussen de pompoen en snijd hem in stukken. Leg ze op een ovenplaat en voeg naar smaak vijfkruidenpoeder en een scheutje olijfolie toe.
  4. Meng alles door elkaar en bak het geheel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de pompoenstukjes lekker zacht zijn.
  5. Doe voor de korst bakpapier in een springvorm.
  6. Verkruimel de Bastogne koekjes met de hand of met een mixer en smelt de boter in een pannetje. Meng het koekkruim en de gesmolten boter en voeg toe aan de springvorm. Druk met je vingers zachtjes op het kruimelmengsel, tot de kruimels een mooie gelijkmatige laag op de bodem van de pan vormen. Zet dan opzij.
  7. Haal de pompoenstukken uit de oven en laat ze afkoelen.
  8. Breng de oven terug naar 140 graden Celsius om voor te verwarmen.
  9. Als alles is afgekoeld, doe dan de pompoen, eieren, roomkaas en gecondenseerde melk in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  10. Giet het pompoenbeslag in de voorbereide Bastogne-korst en strijk het glad met een spatel.
  11. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan opzij om af te koelen.
  12. Giet voor de meringue een half kopje water en 200 gr suiker in een steelpan en breng het aan de kook tot het een siroopachtige substantie wordt.
  13. Meng ondertussen de eiwitten en een snufje zout in de kom van een mixer. Zet de mixer op gemiddelde snelheid en mix ongeveer 2 minuten tot zich zachte pieken vormen.
  14. Terwijl de mixer draait, druppel je voorzichtig en langzaam de hete suikersiroop erdoor. Verhoog de snelheid tot hoog en klop op tot de gewenste stijfheid is bereikt.
  15. Giet ten slotte de meringue voorzichtig op de cheesecake en brand deze met een keukenbrander goudbruin.
  16. Versier met schijfjes sinaasappel en sinaasappelschil.

Serveer met Lowlander Pumpkin Weizen.

TIP: geen fan van vijfkruidenpoeder? Kaneel en/of peperkoekkruiden werken ook perfect.

PUMPKIN WEIZEN

Botanisch gebrouwen Pumpkin Weizen (5%) met pompoen & kruidige sinaasappel. Zacht & vol citrustonen met een verwarmende, aardse afdronk.

  • Soort: weizenbier / seizoensbier
  • Serveer met nootachtige, geroosterde smaken. Complementeert subtiel zoete wortelgroenten.
Normale prijs €29,88
Normale prijs Aanbiedingsprijs €29,88
Aanbieding BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Variant