100 gr aardappel, geschild en in zeer dunne plakjes gesneden
2 el verse salie
½ Spaanse peper, gehakt zonder de zaadjes
100 gr tuinbonen, gekookt, koud gespoeld en met dubbele peul
2 el hazelnoten, licht geroosterd en gehakt
ZO MAAK JE HET
Meng de bloem, het griesmeel en het zout in een grote kom.
Voeg de honing, gist en het Tropical Ale bier toe en kneed 10 minuten met de hand tot een glad, zacht deeg. Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen, of maximaal 2 uur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Klop crème fraiche, gerookt paprikapoeder en rozemarijn door elkaar.
Meng in een andere kom de rauwe aardappelschijfjes met de salie (bewaar wat blaadjes voor de garnering), chilipeper en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in tweeën en vorm van elke helft een rondje op een met perkament beklede bakplaat.
Bedek met een dun laagje crème fraîche en bedek met het aardappelsaliemengsel.
Bak ongeveer 12 minuten, haal dan uit de oven, bedek met de tuinbonen en bak nog eens 5 minuten.
Garneer met hazelnoten en wat verse salieblaadjes.
Lekker met een ijskoude fles Tropical Ale.
TROPICAL ALE
Botanisch gebrouwen Tropical Ale (3.8%) met Curaçao sinaasappel & dragonfruit. Cool & verfrissend met tropische, fruitige tonen.
Soort: fruitbier
Brengt de smaken van gegrilde barbecue-gerechten perfect in balans. Complementeert de pittige Mexicaanse keuken.
Normale prijs
€31,08
Normale prijsAanbiedingsprijs
€31,08
Eenheidsprijs/ per
Aanbieding
BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.