MIDDEN-OOSTERS STOOFPOTJE MET GEDROOGDE PRUIMEN, ABRIKOZEN EN KIPPENDIJ

MIDDEN-OOSTERS STOOFPOTJE MET GEDROOGDE PRUIMEN, ABRIKOZEN EN KIPPENDIJ

Terug

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 kippendijen met bot
  • 1 paprika grof gehakt
  • ½ courgette in stukjes gesneden
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 theelepels komijnzaad, fijngestampt
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml Lowlander Blond Ale
  • 200 ml kippenbouillon
  • 50 gr pruimen, zonder pit, in reepjes gesneden
  • 50 gr gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
  • 1 el geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 el gehakte koriander
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el aardappelzetmeel opgelost in 1 el water

ZO MAAK JE HET

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijen aan beide kanten tot de dijen goudbruin zijn.
  2. Haal de kippendijen uit de pan en zet ze opzij.
  3. Voeg de courgette, paprika, knoflook en gember toe aan de pan en bak 2 minuten. Voeg de komijn en kaneel toe en bak al roerend 1 minuut.
  4. Zet het vuur hoger en blus de groenten af met Lowlander Blond Ale.
  5. Giet vervolgens de bouillon over het mengsel en zorg dat het kookt.
  6. Doe de ingedikte dijen terug in de pan. Stoof de kip ongeveer 30 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.
  7. Roer de abrikozen en pruimen door de stoofpot en warm het geheel goed door. Verdik de saus eventueel met het aardappelzetmeel.
  8. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  9. Bestrooi voor het opdienen met de groene kruiden en de gesneden amandelen.

Lekker om te serveren met gele rijst of couscous en er een glas Lowlander Organic Blond Ale bij te drinken.

ORGANIC BLONDE ALE

Botanisch gebrouwen Organic Blonde Ale (4%) met citroenschil & bloesemhoning. Zacht & fris met een subtiel zoetje.

Normale prijs €19,99
Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99
Aanbieding BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.