LOEMPIA'S MET SPRUITJES, I.P.A. SINAASAPPELMARMELADE EN GEROOKTE EEND

LOEMPIA'S MET SPRUITJES, I.P.A. SINAASAPPELMARMELADE EN GEROOKTE EEND

Terug

Ingrediënten

  • 60 gr gemengde spruiten
  • 50 gr wortel in zeer dunne plakjes
  • 1 stuks lente-ui, in ringetjes
  • 1/2 stuk rode chili, zaadjes verwijderd, in zeer dunne plakjes
  • 100 gr gerookte eendenborst, in dunne plakjes
  • 1 el cashewnoten, fijngehakt
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel vijfkruiden
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 sinaasappel, geschild en in partjes gesneden
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 175 ml Lowlander Indonesian Pale Ale
  • 175 ml water
  • 100 gr suiker
  • 10 vellen filodeeg

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
  2. Voor de marmelade: breng sinaasappels, gember, sereh, Lowlander I.P.A. en water aan de kook. Laat 3o minuten sudderen.
  3. Verwijder de sinaasappelpitten en de sereh en voeg de suiker toe.
  4. Kook nog 10 minuten terwijl u blijft roeren. Giet in een glazen pot en laat volledig afkoelen.
  5. Meng in een kom de spruiten, wortel, lente-ui, rode peper, eendenborst, cashewnoten, koriander, vijfkruiden en hoisinsaus.
  6. Leg een vel deeg voor je en schep 1/10 van de vulling op de bodem van het vel.
  7. Vouw beide zijden over de vulling en rol het filodeeg op. Bestrijk het laatste stukje deeg met wat water om het te laten plakken.
  8. Til de loempia's op een bakplaat, met de naad naar beneden, en bak de rolletjes 10 minuten of tot ze goudkleurig zijn.

Serveer met de I.P.A. sinaasappelmarmelade en natuurlijk een glas Lowlander I.P.A.

INDONESIAN PALE ALE

Botanisch gebrouwen I.P.A. (6%) met korianderzaad & witte thee. Hoppig & licht bitter met verfrissende tonen van citrus en specerijen.

Normale prijs €31,08
Normale prijs Aanbiedingsprijs €31,08
Aanbieding BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Variant