Doe de rijstazijn, het zout en de suiker in een steelpan en verwarm zachtjes tot het zout en de suiker oplossen. Roer dit mengsel door de rijst.
Laat de rijst afkoelen en meng er 1 eetlepel wasabi furikake vlokken door.
Maak ondertussen de wasabi-dip door de wasabi door de mayonaise te roeren tot het goed gemengd is.
Meng in een kom de fijngesneden avocado, lente-ui, limoensap en geroosterde sesam tot een gelijkmatig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Klop het ei los in een diep bord en meng de panko samen met de resterende wasabi furikake vlokken op een ander bord.
Maak je handen licht vochtig en maak rijstballetjes van ongeveer 5 cm doorsnee. Druk met je duim een klein gaatje in het rijstballetje, vul het met een beetje van het avocadomengsel en sluit de balletjes weer zodat ze helemaal met rijst bedekt zijn.
Rol de balletjes voorzichtig door het ei en vervolgens door de panko. Zorg ervoor dat het hele balletje bedekt is. Herhaal dit voor alle rijst en avocadomengsel.
Verhit de olie in een grote pan tot 180C en bak de bites in ongeveer 3 minuten goudbruin (niet meer dan 5 stukjes tegelijk zodat de olie niet te veel afkoelt) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de krokante sushibites warm als snack met de wasabi-dip en een schaaltje wakame.
Schenk een Lowlander Cool Earth Lager bij de bites.
COOL EARTH LAGER
Botanisch gebrouwen Cool Earth Lager (4%) met citroengras. Een verfrissend hoppige pilsner met subtiele citrustonen.
Soort: pilsner
Complementeert uitgesproken, groen kleurige groenten en fruit. Gaat goed samen met gebakken en ietwat zoute gerechten.
Normale prijs
€29,88
Normale prijsAanbiedingsprijs
€29,88
Eenheidsprijs/ per
Aanbieding
BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.