BOTANISCHE BROUWER LOWLANDER LANCEERT WINTER I.P.A.

BOTANISCHE BROUWER LOWLANDER LANCEERT WINTER I.P.A.

Persbericht - Botanisch brouwer Lowlander lanceert dit najaar opnieuw een speciaal winterbier. De Lowlander Winter I.P.A. wordt gebrouwen met hergebruikte sparrennaalden afkomstig van kerstbomen. De handgeplukte en bewaarde naalden geven de Winter I.P.A. aroma's die doen denken aan een winterse wandeling in de natuur. Het bier heeft een hoppig citruskarakter, is verrassend verfrissend en fleurt de donkere dagen die komen gaan op.

 

VAN AFVAL TOT SMAAK

Elk jaar herinnert Lowlander Nederlanders eraan om bewuster om te gaan met de schoonheid van de natuur. Bewust omgaan met je kerstboom na de feestdagen en deze niet zomaar weggooien is een van de vele voorbeelden. Met de Winter I.P.A. vraagt Chief Botanical Officer Frederik Kampman aandacht voor de grote hoeveelheid kerstbomen die jaarlijks in de versnipperaar of verbrandingsoven belanden. Hij legt uit: "Jaarlijks worden in Nederland zo'n 2,5 miljoen echte kerstbomen weggegooid. En dat is zonde, want met de smaakvolle naalden kun je nog veel doen. Het is ons doel om met behulp van botanicals voor elk bier de lekkerste natuurlijke smaken te creëren. Door te experimenteren met zo'n veelzijdig ingrediënt als sparrennaalden, zijn we erin geslaagd de smaak van de winter in een flesje te vangen. We vinden het zo belangrijk om onze natuurlijke reststromen vanuit een ander perspectief te bekijken en ze in plaats daarvan een mooie en waardevolle bestemming te geven."

 

FRIS EN FRUITIG

Dit jaar recyclet Lowlander een reststroom van tips en naalden van kerstbomen en voegt deze toe aan het brouwproces van de Winter I.P.A.. De punten en naalden worden met de hand geplukt en vervolgens geconserveerd. Samen met de jeneverbessen vormen de botanicals de basis voor een frisse en fruitige Winter I.P.A. met 5% alcohol. Dankzij de bijzondere winterse aroma's complimenteert het bier de smaak van geroosterde groenten en gegrild gevogelte en past het goed bij een winters gerecht zoals een pittige, zacht gegaarde ragout met wortel en pappardelle. 

Terug