SAVE FRUIT. DRINK BEER.

Bier is altijd in het seizoen (gelukkig). Fruit daarentegen kan het beste worden genoten tijdens het seizoen waarin het rijpt. Lente en zomer brengen een overvloed aan zoete en sappige bessen. Herfst- en winterfruit kan op een grijze dag wonderen doen.

Natuurlijk heeft de moderne landbouw het mogelijk gemaakt om het meeste fruit het hele jaar door te vinden. Maar met dit gemak komt overdaad: de helft van al het geproduceerde fruit wordt volgens de VN verspild.

Daarom maken we een wisselende reeks seizoensbieren, gebrouwen met overtollig fruit.

GAAT VERSPILLING TEGEN

In het hele land is het lot van onverkocht, overtollig of misvormd fruit vaak compost, of erger nog, afval.

We beoordelen een vrucht nooit op zijn uiterlijk, in plaats daarvan accepteren we al die vruchten die anders aan de kant zouden worden gegooid omdat ze er niet esthetisch uitzien in de ogen van de supermarkt.

Ze zeggen dat niemand geplette citroenen of knobbelige peren wil.

Wij zeggen: wij wél. Omdat we weten dat er smaak zit in die gebreken. En dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van frisse, fruitige bieren.

SMAAKT GEWELDIG

Doet goed en smaakt goed, dat is ons doel.

Het is geen geheim dat geweldige smaak begint met de beste producten. Daarom doen we voor ons heerlijk onvolmaakte fruit en onze botanische ingrediënten een beroep op een betrouwbaar netwerk van zorgvuldig geselecteerde leveranciers.

Vervolgens is het onze taak om uit te zoeken hoe we de smaak het beste kunnen extraheren, door alle sappige tonen en heldere botanische aroma's uit elk stuk fruit, bloem of zaad te halen en in flessen te stoppen.

Lees meer +

Voor dit fruitbier brouwen we op basis van tarwe omdat dit de perfecte subtiele en zachte basis is om verschillende vruchten te laten schitteren. Daarna volgt het vruchtensap en de plantaardige ingrediënten, die we zachtjes samen laten sudderen om alle smaken te laten ontwikkelen.

We besteden veel tijd en aandacht aan het creëren van een heerlijke smaak diepte, zoals je van een fruitbier mag verwachten, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s. En deze fruitbieren smaken nog lekkerder, als je weet dat ze ook een heerlijke oplossing zijn voor voedselverspilling.

LEFTOVER LEMON & ELDERFLOWER Citrusachtige oplossing tegen voedselverspilling

ALC 3.8% vol.

Botanisch gebrouwen met overtollige citroen, combineerden we het verse sap met geurige vlierbloesem om een verfrissend fruitbier te creëren, met een delicate en complexe citrussmaak.

Al tijdenlang houden we ervan om fruit aan bier toe te voegen. Samen met bloemen, kruiden en specerijen - oftewel botanicals, die elk hun eigen unieke smaak met zich meebrengen. En nu gaan we nog een stap verder: door een roterend assortiment fruitbieren te creëren. Gemaakt met puur, gered fruit. Onze lichte, lichtzoete witbierbasis vult de scherpe citrus perfect aan. Dit resulteert in een heerlijk complexe smaak, zonder onnodige toevoegingen.

Normale prijs €31,08
Normale prijs Aanbiedingsprijs €31,08
Aanbieding BINNENKORT TERUG
Inclusief btw.
Variant