• Frederik

    CHIEF BOTANICAL OFFICER
    Nettle is my favourite botanical because I am sharp and (Dutch) direct, and like to think I have got a pointed plan. But please don’t let nettle’s feisty sting scare you as I have a soft side too, which generally deep down would like to help with everybody’s wellness. Oh and I make a mean soup too.

  • Melanie

    OPERATIONS MANAGER

    I compare myself to an artichoke (flower). At first glance, it seems a bit closed and maybe a bit stiff, but layer by layer you get to see more. If you let an artichoke continue to grow, it develops into a beautiful flower, which you can (hopefully) compare with my final development at Lowlander.

  • ROLF

    SUPPLY CHAIN MANAGER

    While I lived in the Dominican Republic, I was called Mr. Chinola – because I ate a passion fruit every day, so it’s the Passion Fruit for me. A delicious sweet & sour fruit with endless culinary possibilities (also in beer!) and of course a nice climbing plant with beautiful flowers.

  • Sam

    JR. ACCOUNT MANAGER

    Orange peel would be my preferred botanical, primarily used to accent the flavors of any drink. Oranges reflect my character; they are joyful due to their color and mostly sweet, but can be sharp in taste depending on how they are treated. An orange also reminds me of summer sunsets, and who doesn´t like those?

  • Tom

    KEY ACCOUNT MANAGER & SALES AMBASSADOR

    Ginger is the botanical I would compare myself to. An incredibly hip and trendy taste! Nuf said. No Haha! A spicy botanical which can be a bit much for people. However, it is also a botanical that can be used anytime, anywhere. And because of the distinct taste, you know exactly what you’ve got.

  • Tim

    SALES AMBASSADOR DEN HAAG & ROTTERDAM

    Mijn favoriete
    botanical is de Rawit peper. De Rawit peper is een kleine peper, maar zeker niet mild. Zelf ben ik ook niet de langste, wat gelijkenissen opwekt met deze pepersoort. Deze peper is veel pittiger dan het formaat doet vermoeden. Hierdoor is de Rawit peper onmisbaar in bepaalde gerechten uit de keuken. Soms is een
    beetje peper nodig om processen te versnellen en tot een mooi resultaat te brengen.

  • Bob

    SALES AMSTERDAM
    Of course, you expected that I would choose hibiscus. But as a born and raised resident of IJmuiden, I had to choose a sea product. Samphire is my favourite. It’s salty, slightly spicy, and lovely spinach-earthy notes. Awesome to cook with! Try a lemon risotto, with shrimps and samphire. Enjoy your meal!

  • Sarah

    ACCOUNT MANAGER MIDDEN NEDERLAND

    Citroen! Fris, fruitig en een echte smaakmaker. Citroen is mijn favoriete vrucht/botanical omdat het veelzijdig is in gebruik. Wat kun je niet maken met dit ingrediënt? Van citroencake, citroenkip en een citrussy biertje. Rijk aan vitamine C en het geeft je een boost. Die energieke boost breng ik graag bij klanten, met frisse groet doet altijd goed!

  • Sowady

    CHIEF EXPLORER OFFICER
    When I was a child, I used to eat raw ginger … and loved it! The spiciness would bring tears to my eyes! No wonder it is my favorite botanical. Today, I’d use ginger extensively to flavor and spice up my favorite dishes and drinks. And it is also a great remedy for all kind of things.

  • Daniël

    SR. KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL

    Ik vergelijk mezelf graag met citrusvruchten, omdat ze verfrissend en levendig zijn. Net als citrusvruchten breng ik een sprankeling en vitaliteit in het leven. Ik kan zoet, zuur of een perfecte mix van beide zijn, afhankelijk van de situatie. Citrusvruchten roepen
    beelden op van zonnige dagen en tropische vakanties, waardoor ze instant vreugde en energie met zich meebrengen.

  • FLEUR

    MARKETING LEAD

    Salie, oh salie: je uitgesproken geur en smaak en jouw veelzijdigheid vind ik het einde. Je bent lekker met boter door de ravioli of in een salade met pompoen en linzen. Ook jouw kleur 'saliegroen' is een van mijn favoriete kleuren. We hebben nog geen Lowlander met jou erin, maar wat niet is kan nog komen, mijn heerlijke salie...

  • Martijn

    SALES AMBASSADOR AMSTERDAM

    Mijn favoriete botanical is de duindoornbes of terwijl de ''seaberry''. Deze helder geel-oranje besjes zien er niet alleen geweldig uit, ze zorgen ook nog eens voor de perfecte balans door hun zure toets. Het is niet voor niets dat de duindoornbes 'the lemon of the north' genoemd wordt. Deze botanical zit standaard in mijn Gin&tonic verwerkt!

  • Martijn

    SALES AMBASSADOR ZUID NEDERLAND

    Net als de Granny Smith appel, ben ik verfrissend en opwekkend. Je weet het wanneer je je eerste hap neemt, de Granny Smith is geen gewone appel. Het is fris en knapperig. Ik ben een enthousiast persoon en voor mij hoeft het niet altijd serieus te zijn. Ik probeer dingen zo veel mogelijk fris en levendig te houden. Je kunt deze prachtige vrucht ook gebruiken in allerlei gerechten en drankjes, waaruit blijkt hoe veelzijdig het is, iets waar ik ook naar streef.

  • Niels

    SALES AMBASSADOR NOORD & OOST NEDERLAND

    Mijn Favoriete Botanical is Gember. Sterk en uitgesproken van smaak maar ook ontzettend verfrissend. Het is een goede smaakmaker voor veel gerechten en dranken en daardoor is het erg veelzijdig. Daarnaast heeft het ook nog een gezonde en helende werking op het lichaam!

  • FEMKE

    INTERN SUPPLY CHAIN
    Mijn favoriete botanical? Dat moet kaneel zijn! Ik doe het overal doorheen: van mijn havermout bij het ontbijt tot mijn curry bij het diner. De rijke, warme smaak en de heerlijke geur maken het onmiskenbaar. Net als kaneel houd ik van warmte en gezelligheid, en ik geloof dat het toevoegen van een vleugje kaneel alles net een beetje smaakvoller maakt.

  • AMY

    INTERN SALES & EVENT

    Mijn favoriete botanical is toch echt vlierbloesem. Vlierbloesem begint rond mei met groeien en doet mij daarom denken aan mijn favoriete seizoen: de zomer! Het geeft een heerlijke en frisse touch aan elk drankje, of het nu in limonade, een cocktail of zelfs in bier zit.

  • Joris

    INTERN RETAIL

    Mijn favoriete botanical is de citroen, omdat citroenen mij doen denken aan zonnige mediterraanse zomerdagen. De frisheid vind ik de perfecte toevoeging voor elk zomers drankje of gerecht en roept voor mij echt mijn favoriete tijd van het jaar op. Daarnaast zijn citroenen een bron van vitamine C en daarom ook nog supergezond!

You may already know our beers, but have you met our diverse team? Although we come from different backgrounds, there are two things that bring us together: a "Beuken gek!" mentality and a great passion for all things flavor. Curious about who we are? Get to know us better through our personal favorite botanicals.