LOWLANDER PRESENTEERT 'S WERELDS EERSTE NATUUR POSITIEVE GIN

LOWLANDER PRESENTEERT 'S WERELDS EERSTE NATUUR POSITIEVE GIN

Persbericht - Botanisch brouwer Lowlander presenteert een wereldwijde primeur: een Nature Positive gin. Lowlander Gin is natuurlijk lekker en ook beter voor de planeet, want bij de productie ervan wordt aanzienlijk minder koolstof in de atmosfeer uitgestoten dan bij een typische gin. Bovendien compenseert Lowlander voor elke verkochte fles twee keer zoveel atmosferische CO2 als er wordt uitgestoten. Ten slotte draagt Lowlander Gin als lid van 1% For the Planet actief bij tot het herstel van de biodiversiteit. Het resultaat? Een uitzonderlijk smaakvolle gin met weinig impact, gedistilleerd met jeneverbes, limoen- en kardemombladeren, sparren, rozemarijn en citroen. Helder en fris, barstensvol citrus en kruiden en Natuur Positief. Lowlander Gin is vanaf april verkrijgbaar bij Gall & Gall, de Lowlander webshop en geselecteerde bars en restaurants.

WERKEN MET DE NATUUR - NIET ERTEGEN

Frederik Kampman, Chief Botanical Officer bij Lowlander heeft een diep respect voor de natuur: "Bij Lowlander brouwen we met botanicals, geïnspireerd door de wereld van het distilleren. In de loop van de afgelopen zes jaar hebben we een breed gamma van verfrissende bieren gebrouwen met specerijen, kruiden en fruit. Om dit te kunnen blijven doen, zijn we er ons terdege van bewust dat we minder van onze planeet moeten nemen en in plaats daarvan moeten teruggeven. Daarom hebben we de ambitie om tegen 2030 volledig Natuurpositief te worden. Vanaf dit jaar dragen al onze bieren bij aan 1% For The Planet, wat betekent dat we 1% van onze opbrengst doneren om een reeks natuurdoelen te steunen die ons na aan het hart liggen. Nu gaan we een stap verder door 's werelds eerste Nature Positive gin te introduceren. Geproduceerd in Nederland - het thuisland van de gin - en in harmonie met onze planeet."

Lowlander Gin wordt gemaakt met verse (niet gedroogde), lokale en circulaire botanische producten van zero-waste urban vertical farms, samen met geredde, gerecyclede en nieuw leven ingeblazen ingrediënten. De linde- en kardemombladeren zijn stekjes van de innovatieve glastuinbouw van Koppert Cress, die plantaardige ingrediënten voor koks produceert. De sparrennaalden komen van afgedankte kerstbomen. De rozemarijn komt van de zero-waste vertical farm Growy Amsterdam en de citrusschillen zijn reststromen die in samenwerking met PeelPioneers zijn gered uit bars en restaurants.

 

CO2-VOETAFDRUK & MEER

Deze circulaire botanicals worden gedistilleerd in biologische tarwealcohol en uiteindelijk gebotteld in een innovatieve kartonnen fles, gemaakt van 94% gerecycled materiaal. De lichtgewicht fles zelf is 100% recyclebaar en heeft een koolstofvoetafdruk die zes keer lager is dan die van een glazen fles. Bovendien verwijdert Lowlander voor elke 1KG uitgestoten CO2, 2KG CO2 uit de atmosfeer door donaties aan Trees for All. Als partner van deze non-profit organisatie steunt Lowlander de aanplant van bomen om de Boliviaanse laagvlakte te verrijken, zodat dezelfde hoeveelheid weer wordt vastgelegd en twee keer zoveel wordt gecompenseerd als wordt uitgestoten, evenals de aanplant van inheemse bomen in Het Groene Woud, Brabant om de lokale biodiversiteit te verbeteren.

 

PERFECT SERVE
Voor een evenwichtige en frisse smaakervaring schenk je één deel Lowlander Gin en vier delen tonic in een Lowlander glas dat je tot de rand hebt gevuld met ijsblokjes. Voeg een schijfje citroen en een takje rozemarijn toe en geniet. Proost!
Terug