LOWLANDER SLUIT ZICH AAN BIJ DE BESTUIVERS OM DE BIODIVERSITEIT TE ONDERSTEUNEN

LOWLANDER SLUIT ZICH AAN BIJ DE BESTUIVERS OM DE BIODIVERSITEIT TE ONDERSTEUNEN

Persbericht, Amsterdam juli 2020 - Botanisch brouwer Lowlander geeft terug aan de natuur door twee gecertificeerde biologische bieren te lanceren: Lowlander Organic Blonde Ale (4% abv) en Lowlander 0,3% Organic Blonde Ale. Met deze bieren - met een bij en een vlinder op het etiket - wil de brouwer de biodiversiteit ondersteunen en heeft hij zich aangesloten bij The Pollinators; het go-to platform voor biodiversiteit en bestuiving. De twee biologische bieren zijn verkrijgbaar bij supermarkten Ekoplaza en Albert Heijn; bottle shops en in de horeca.

GECERTIFICEERD BIOLOGISCH BIER

Frederik, Chief Botanical Officer: "Met onze liefde voor de natuur was het niet meer dan logisch dat we heel graag een aantal gecertificeerde biologische bieren aan ons assortiment wilden toevoegen." De twee Blonde Ales, een typische stijl voor de 'Lowlands', zijn gebrouwen met wilde bloemen, fruit en honing. En ze hebben niet voor niets een bij en een vlinder op het etiket staan. Frederik: "Zonder bijen, vlinders en andere bestuivers zouden we geen gezonde natuur hebben; zonder een gezonde natuur zouden we geen botanisch gebrouwen Lowlander bieren hebben. We hebben onze bieren te danken aan de bij en de vlinder, dus met de lancering van deze biologische bieren vragen we ook aandacht voor het feit dat bestuivers bedreigd worden ".

DE BESTUIVERS - ONDERSTEUNEN DE BIODIVERSITEIT

Alleen al de bijen zorgen voor elke derde hap die we in onze mond stoppen. Ook The Pollinators weten dit; zij zetten zich in voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende dieren. Lowlander Botanical Beers sluit zich aan bij deze groeiende gemeenschap van burgers, bedrijven en instellingen die biodiversiteit belangrijk vinden. Frederik: "Ons engagement voor de missie van The Pollinators is slechts een eerste kleine stap. We willen de Lowlander drinker bewuster maken van biodiversiteit en alles wat de natuur ons biedt; ons doel is om samen met The Pollinators het leefgebied van de vlinder en de bij substantieel te vergroten." In 2021 wil Lowlander het aantal zaadverdeelpunten voor de Nationale Zaaidag met 50% verhogen en hun netwerk van klanten, fans en vrienden inzetten om de missie van The Pollinators te verspreiden.

Terug