DRINK BIER. RED DE PLANEET.

DRINK BIER. RED DE PLANEET.

Persbericht - Drink bier. Red de planeet. Als botanische brouwer ijvert Lowlander voor de wereldwijde doelstelling voor de natuur en heeft zich daarom geëngageerd voor de belofte van een Natuur Positieve impact tegen 2030. In lijn met deze ambitie is Lowlander een trots lid geworden van 1% for the Planet. Door 1% van alle verkopen te doneren, steunt de botanische brouwer een reeks natuurdoelen die hem nauw aan het hart liggen. En om de impact via de consument te vergroten, introduceert Lowlander de campagne Laidbacktivist; de luiste en lekkerste manier om klimaatverandering tegen te gaan, wilde dieren te behouden & biodiversiteit te ondersteunen: bier drinken.

WORD EEN LAIDBACKTIVIST

Goed doen terwijl je niets anders doet dan bier drinken. Dat is de boodschap die Lowlander deze zomer wil overbrengen door consumenten in Nederland aan te moedigen "Laidbacktivist" te worden. Om van de natuur te kunnen blijven genieten is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om voor de planeet te zorgen in plaats van er eindeloos van te nemen. En consumenten denken er net zo over; 81% van de respondenten van een wereldwijd Nielsen-onderzoek vindt dat bedrijven moeten helpen het milieu te verbeteren. Daarnaast is 70% van de bierdrinkers eerder geneigd een duurzaam bier te kopen (YouGov). "Sinds de start van Lowlander zijn we voortdurend op zoek naar manieren en initiatieven om afval te verminderen, klimaatverandering tegen te gaan, biodiversiteit te ondersteunen en de natuur te behouden, met als uiteindelijk doel om in 2030 Natuurpositief te zijn. Dit betekent dat we de duidelijke doelstelling hebben om meer terug te geven aan de natuur dan we nemen. Vanaf het begin hebben we de bewuste keuze gemaakt om gebruik te maken van de reservecapaciteit van bestaande brouwerijen in plaats van een eigen brouwerij te bouwen en daardoor gebruiken we een aanzienlijk lagere hoeveelheid water en CO2 per geproduceerde liter bier. Daarnaast waren we een van de eersten die op grote schaal bier in blik introduceerden en hebben we onlangs 's werelds eerste Nature Positive Gin gelanceerd in een lichtgewicht en recycleerbare kartonnen fles", zegt Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

 

1% VOOR DE PLANEET

In lijn met de ambitie om tegen 2030 Natuurpositief te worden, is Lowlander een trots lid van 1% for the Planet. Door 1% van alle verkopen te doneren, steunt de botanische brouwer een reeks natuurdoelen die hem nauw aan het hart liggen en draagt hij actief bij aan de strijd tegen klimaatverandering, het behoud van de biodiversiteit en het behoud van wilde dieren. 1% for the Planet is een wereldwijde beweging, gebaseerd op het model van verantwoordelijke bedrijven die teruggeven aan non-profits voor het milieu om een gezondere, betere planeet te creëren. Tot op heden hebben de 1% for the Planet leden, waaronder Patagonia, Pukka Thee, Boxed Water en Peak Design, meer dan 270 miljoen dollar geïnvesteerd in non-profit oplossingen op milieugebied via het 1% for the Planet netwerk.

Lees het volledige verhaal over hoe wij teruggeven hier. Elk bier in het Lowlander assortiment draagt door zijn verkoop bij aan een ander initiatief dat overeenkomt met de oorsprong van het bier.

Terug